Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Localizare

Comuna Rona de Jos este așezată în partea nord-vestică a României la o depărtare de 3 km de râul Tisa, azi frontieră cu Ucraina. Se întinde de-a lungul Văii Ronișoarei, râu ce izvorăște din Pădurea Hera dinspre Petrova, unindu-se la ieșirea din Costiui cu un alt râu ce brăzdează Costiuiul. Este înconjurată de localitățile Crăciunești, Tisa, Sighetu Marmației dinspre sud-vest, de Vadu Izei și Valea Porcului (azi a Stejarului) dinspre sud, de Lunca pe Tisa, Valea Viseului dinspre nord și de Rona de Sus dinspre Răsărit.

Este despărțită de aceste așezări învecinate, cu excepția Ronei de Sus, prin dealuri înalte, puternic împădurite. De-a curmezisul o întretaie drumul național Sighet – Crăciunești, Rona de Sus, Costiui, Pădurea Herea, Petrova, Leordina, spre Viseu și Borsa. Este locuită în exclusivitate de populație românescă în număr de 2200 locuitori.

În prezent pe raza localității există un număr mare de pensiuni agro-turistice și ne bucurăm de un număr mare de turiști care ne vizitează anual. Ca și puncte de atracție turistică menționăm Biserica veche din lemn, cu o vechime de câteva sute de ani. Suprafața comunei Rona de Jos de 2273 de hectare.

Ultima actualizare: 08:20 | 5.03.2024